Over ons

Over ons

Dat de Kuip van Gent een pareltje is op architecturaal gebied, dat wist je waarschijnlijk al. Gent staat dan ook niet voor niets bovenaan menig lijstje van te bezoeken steden.

Maar wist je dat Gent ook prachtige natuurgebieden heeft ?

In de eerste plaats denken we dan aan de Bourgoyen-Ossemeersen. Maar er is ook het sport- en recreatiepark De Blaarmeersen, waar het heerlijk vertoeven is en waar je in alle rusten kan joggen. Waarschijnlijk doen De Drie Leien en de Assels je ook wel een belletje rinkelen. Maar wat dacht je van de Vinderhoutse Bossen ? Of het Landschapspark Groene Velden? Iets verder buiten Gent heb je ook nog de eeuwenoude rivier ‘De Lieve’. Tijdens de middeleeuwen de belangrijkste waterweg tussen Gent en Brugge.

Gent heeft zich de laatste jaren geprofileerd als Vlaanderens Loopstad nummer 1.

Alleen, een marathon ontbreekt nog steeds op het rijkgevulde programma. Vind je dit jammer ? Grijp dan nu je kans. We combineren de ‘Marathon van Gent’ met al deze mooie stukjes natuur ! Dé ideale manier door al dit fraais te lopen. 28 oktober wordt dan ook de dag om naar Gent af te zakken en je op een sportieve wijze te bewegen door zijn natuurpracht.
Elke loper, van start-to-runner tot geoefend marathonloper komt aan zijn trekken. Parcours van 5, 10, een halve en een hele marathon staan op het programma. Voor de kinderen wordt een heuse kidsrun voorzien.

Voel je het nu al kriebelen ? Schrijf je dan als de bliksem in en zak op zaterdag 28 oktober 2017 af naar de Topsporthal aan de Gentse watersportbaan. Trek je loopschoenen aan en ontdekt de wondermooie natuur ten westen van Gent !