Informatie

Informatie

Op deze pagina proberen we alle nuttige informatie samen te brengen. Er zal dit jaar ook een handig pocketboekje uitgebracht worden dat alle informatie bundelt. Dit boekje zal u overhandigd worden bij de ophaling van uw loopnummer eind oktober 2018.

Starturen 2018

9:00  Marathon
9:30  10 km
13:30  Halve Marathon
14:10  Kidsrun 1,3 km
14:15  Kidsrun 2,6 km
16:00  5 km

FAQ

Afval en natuur:

Aan elke verzorgingspost zal de positie van de laatste afvalcontainer zeer duidelijk aangegeven staan. We lopen door heel wat natuur en verzoeken daarom de deelnemers en toeschouwers met klem om geen afval achter te laten buiten de verzorgingsposten.

Annuleren :

Annuleren is helaas niet mogelijk. Wijzigen naar een andere loopafstand of nummeroverdracht naar een andere loper/loopster zijn wel mogelijk. In geval van afstandswijziging vindt er geen terugbetaling plaats indien men wijzigt naar een kortere afstand. In geval van wijziging naar een langere afstand dient het prijsverschil oorspronkelijk afstand met de nieuwe afstand betaald te worden.

Begeleiding :

Er zijn GEEN fietsbegeleiders toegelaten.

Bevoorrading :

Water en isotone sportdrank in bekertjes en/of flesjes op 7 plaatsen. Deze bevoorrading is er alleen voor de lopers. Denk aan wie na u komt: ook de laatste lopers hebben recht op hun voorraad water/sportdrank en stuk banaan en energierepen. Afval in de daarvoor voorziene containers gooien aub!

Bewaring sporttas :

Vanaf 7 u kan je je sporttas afgeven aan de 'bewaarplaats sporttassen'. Het is niet mogelijk om losse kledingstukken of plastic zakken af te geven. Breng dus een goed sluitende sporttas mee om je spullen in op te bergen.

Deelnemingsvoorwaarden :

Voor de marathon : 18 jaar
Andere afstanden : geen.

Prijzen :

Daar waar het bij de eerste editie wat is misgelopen, zal er dit jaar heel speciale aandacht besteed worden aan de prijzen voor alle afstanden in de diverse leeftijdscategorieën! Dit jaar kunnen technisch geen loopnummers meer besteld worden zonder de daartoe noodzakelijke informatie als leeftijd en geslacht.

GPX route :

Een goede bewegwijzering, seingevers en politiebegeleiding zorgen onderweg voor een goed en vlot verloop van de wedstrijd, vanzelfsprekend met hulp van atleten en toeschouwers of volgers. Toch is het tegenwoordig prettig om gebruik te maken van moderne middelen zoals GPS.

Van zodra de parcours definitief zijn, plaatsen we een link.

Honden :

Lopers met een hond zijn bij ons meer dan welkom. Zeker op de halve en de hele marathon. Wel even vooraf een mailtje naar de organisatie sturen om je viervoeter aan te melden. We vragen wel om helemaal achteraan te starten, dit om zo weinig mogelijk andere lopers te hinderen. Houd je hond wel de hele wedstrijd aan de lijn. Goede afspraken maken immers goede (dieren)vrienden.

Hoogtemeters :

Alle afstanden hebben een vlak parcours.

Aangezien in de onmiddellijke omgeving van de start- en aankomstplaats een aantal snelwegen, treinverbindingen en waterlopen liggen moeten we toch een aantal keer een brug over en/of tunneltje door.

Kilometeraanduiding :

Iedere kilometer staat aangeduid. Het parcours is NIET officieel opgemeten door de Vlaamse Atletiek Liga.

Ondergrond :

De verharde stukken bestaan hoofdzakelijk uit verkeersluwe rustige landelijke wegen, de onverharde uit makkelijk beloopbare veld- en natuurpaden. Modderige “trailtoestanden” komen absoluut niet voor.

Overnachten :

De marathon van Gent vindt plaats op de eerste zondag van de herfstvakantie. Ideaal om deze te combineren met een citytrip. Diverse hotels, B&B’s en campings volgens ieders budget zijn er in overvloed. Neem hiervoor contact op met de toeristische dienst van de stad Gent.

Pacers :

 Wij voorzien tempomakers (pacers) voor volgende aankomsttijden :

2u59 – 3u15 – 3u30 – 3u45 – 3u59 – 4u15 – 4u30 – 4u45 en 4u59.

Parcoursverkenning :

Enkele weken voor de marathon kan je in groep het parcours reeds verkennen. Datum en tijd
worden ten gepaste tijd in de rubriek ‘nieuws’ meegedeeld.

Parcours :

Het parcours met start en aankomst aan de Topsporthal. De komende maanden wordt hier meer informatie gepost.

Parkeren :

Op het recreatiedomein 'de Blaarmeersen' is aantal parkeerplaatsen beperkt. Gebruik daarom het openbaar vervoer.

Prijzen :

afstand  tot 1/10 tot 28/10 dag zelf
Marathon 55 € 65 € 75 €
Halve Marathon 29 € 39 € 49 €
10km 19 € 29 € 39 €
5km 12 € 22 € 32 €
kids 5 € 6.5 € 8 €
junior 5 € 6.5 € 8 €

met t-shirt = +15 euro

Supporters :

Op diverse plaatsen kan je de lopers aanmoedigen. De beste plaatsen worden meegedeeld van zodra het parcours definitief bekend is.

Tijdslimiet :
De tijdslimiet voor de marathonlopers bedraagt 5 uur 30 minuten. Op bevel van de politie zullen de wegen weer opengesteld worden voor het verkeer op basis van een tempo van 7min49/km. Wie trager loopt, wordt uit de wedstrijd gezet maar kan wel op eigen risico het parcours vervolgen, maar moet zich aan de verkeersregels houden.

Toiletten :

In de start- en aankomstzone zijn voldoende toiletten aanwezig. Langs het parcours van de marathon en halve marathon zullen op diverse plaatsen mobiele toiletten geplaatst worden.

Uitslagen :

Na afloop van de wedstrijden vind je op de website de volledige uitslag.

 Vrijwilligers :

 De organisatie doet beroep op heel wat vrijwilligers. Ze zijn er voor jou ! Dit zijn geen beroepsmensen. Heb respect voor ze en volg hun aanwijzingen.